Rauginti kopūstai su obuoliais
Gaminimas
Obuoliai supjaustomi skiltelėmis, išimami sėklalizdžiai ir išpjaustomos sukirmijusios bei sudaužytos vietos.
Supjaustyti kopūstai ir visi kiti priedai (morkos, supjaustytos griežinėliais arba sutarkuotos burokine tarka), išskyrus obuolius, sumaišomi ir dedami sluoksniais į statinaitę: dugnas išklojamas nuplautais baltais kopūstų lapais ir tada dedamas sumaišytų kopūstų, morkų, druskos ir cukraus mišinys 15 - 20 cm. storio sluoksniu, kuris grūstuve arba rankomis kietai suspaudžiamas. Ant šio sluoksnio užbarstome paruoštų obuolių. Tada dedame sekantį sluoksnį mišinio ir spaudžiama taip kietai, kad atsirastų sulčių.
Viršus pridengiamas marle, mediniais dangteliais ir paslegiama akmeniu. Sulčių turi būti tiek, kad jos gerai apsemtų dangtelius. Statinaitė 15 - 20 cm. nuo viršaus paliekama nepripildyta, nes rūgimo metu kopūstai pakyla.
Pirmąsias 6 - 8 dienas kopūstai laikomi šiltesnėje patalpoje - virtuvėje. Po 2 - 3 dienų paviršiuje pasirodo putos - vadinasi, rūgsta. Rūgimo metu keletą kartų mediniu šaukštu kopūstai subadomi, kad lengviau pasišalintų susidariusios dujos, taip pat nukeliami dangteliai ir pašalinamas akmuo. Po 8 d. kopūstai vėl gerai suspaudžiami, uždengiami švaria marle, uždedami dangteliai ir paslegiama. Tada statinaitę jau galima išnešti į rūsį. Praėjus 20 d. nuo užraugimo, kopūstus galima vartoti.
Ingredientai
- antaniniai obuoliai:1 kg.
- Cukrus:500 g.
- Druska:200 g.
- Kopūstai:10 kg.
- Morkos:1 kg.
Receptas #7624

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |