Paruošiamas per: 45 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Žirnius perrinkti, nuplauti, užpilti šaltu vandeniu (geriau iš vakaro) ir tame pačiame vandenyje virti. Vanduo turi žirnius tik apsemti. Verdant išgraibyti luobeles. Iškart reikėtų pastatyti ant stiprios ugnies, kad sriuba užvirtu staigiai, tada sumažinti.
Kai žirniai suminkštės, dar karštus pertrinti per rėtį, praskiesti verdančiu vandeniu iki reikiamo kiekio. Dar kartą užvirinti, įberti druskos, įdėti sviestą.
Ši sriuba-tyrė valgoma su skrebučiais. Paduodant galima uždaryti 1/3 žalio trynio, suplakto su 2 šaukštais pieno.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |