Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos
Aprašymas
Puikus ir labai greitai paruošiamas patiekalas, pelėsinio sūrio mėgėjams.
Gaminimas
Ant lėkštės (vienos didelės arba 6 mažų salotinių) išdėstyti salotų lapus (gražgarsčius arba kitas žalias salotas), o ant viršaus sutrupinti pelėsinį sūrį (galima naudoti "rokforą", aš naudosiu "memel blue").
Gilioje didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir sudėti supjaustytas (1 cm. storio) kriaušių skiltelės (be šerdies) vienu sluoksniu. Virkite kriaušes svieste dvi minutes, retkarčiais pakratydami keptuvę. Apverskite kriaušes ir kepkite dar vieną minutę. Išimkite kriaušes ir išdėstykite jas ant salotų lėkštės. Į keptuvę, kur virė kriaušės, įpilkite balzamiko actą ir ant silpnos ugnies virkite tris minutes, kad actas sugertų skonį, kuris liko keptuvėje. Nuimkite gautą padažą nuo ugnies ir įmaišykite alyvuogių aliejų. Užpilkite šiltą padažą ant salotų ir nedelsdami patiekite.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus:truputis
- balzamiko actas:truputis
- Gražgarsčiai:200-300 g.
- Kriaušės:3 vnt.
- mėlynasis pelėsinis sūris :200 g.
- Sviestas:truputis
Receptas #7171
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |