Greitoji paieška

Marokietiškos baklažanų ir avinžirnių salotos

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 30 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių. Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus. Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 - 10 min. Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis. Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra. Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus:2-3 šaukštai
  • Baklažananai:2 vnt.
  • Citrinų sultys:1 citrinos
  • Druska:pagal skonį
  • Kalendra:1 ryšelis
  • Konservuoti avinžirniai:400 g.
  • Malti kmynai:1 šaukštelis
  • Medus:1 šaukštelis (skysto)
  • Paprikos milteliai:1 šaukštelis
  • Pipirai:pagal skonį
  • Raudonieji svogūnai:1 vnt. (smulkiai supjaustytas)
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Irmalu
Prieš 12 m.
Grupė:
Įvertino:

Labai labai LABAI skanios salotos! Valgem su vyru, net ausys lapsejo :) Tik as naudojau ne konservuotus avinzirnius, o paprastus. Daugiau darbo (reikia mirkyt, isvirt..), bet skoniui itakos neturi. Tikrai rekomenduoju!

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?