Barščiai
Aprašymas
Labai soti ir gardi barščių sriuba.
Gaminimas
Į nedidelį puodą įdedamas šaukštas riebalų, sudedama pomidorų tyrė, stambiai sutarkuotas žalias burokėlis, apšlakstoma actu ir pakepinama uždengus. Paskui įpilama sultinio ir troškinama pamaišant, kol burokėliai suminkštėja.
Į sriubos puodą sudedami likę riebalai, pakepinamos susmulkintos prieskoninės daržovės, miltai, užpilama karštu sultiniu, vandeniu, užverdama ir sudedami kvadratėliais supjaustyti kopūstai.
Kai sriuba užverda, sudedamos supjaustytos bulvės ir verdama, kol daržovės beveik išverda. Tada sudedami pipirai, lauro lapas, troškinti burokėliai, pasūdoma, įberiama cukraus, įpilama pagal skonį acto ir dar paverdama apie 10 min.
Patiekiant užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais.
Ingredientai
- Actas:pagal skonį
- Bulvės:2 vnt.
- Burokėliai:1 vnt.
- Cukrus:pagal skonį
- Druska:pagal skonį
- Grietinė:2 šaukštai
- Kopūstas:1/4 vnt.
- Lauro lapai:1 vnt.
- Miltai:1 šaukštas
- Morkos:1 vnt.
- Petražolės:1 vnt.
- Pipirai:5 vnt.
- Pomidorų tyrė:2 šaukštai
- Riebalai:2 šaukštai
- Sultinys:1 3/4 l.
- Svogūnai:2 vnt.
- Vanduo:truputis
- Žalumynai:1 šaukštas
Receptas #7349

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |