Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Bulvių sriuba su kruopomis
Gaminimas
Prieskoninės daržovės supjaustomos mažais kubeliais ir pakepinamos.
Nuplautos kruopos (perlinės, ryžiai, manų ar kt.) užpilamos verdančiu sultiniu (3l sultinio į 1kg kruopų) ir šutinamos uždengtame puode 40-60 min. arba išverdamos vandenyje ir nusunkiamos tamsios nuoviros.
Ryžiai nuplaunami ir užplikomi verdančiu vandeniu 3-5 min., o sorų kruopos užplikomos 2-3 min., po to nusunkiamos per sietelį. Manų kruopos persijojamos.
Tokiu būdu viena iš paruoštų kruopų rūšių dedama į verdantį sultinį - prieš sudedant prieskonines daržoves ir bulves, pavirinama, iki pusiau suminkštės, tada sudedamos prieskoninės daržovės ir bulvės. Vartojant manų kruopas, šios supilamos į sriubą 10 min. prieš baigiant virti (po to, kai sudėtos prieskoninės daržovės ir bulvės).
Sriubos pasūdomos baigiant virti.
Ingredientai
Receptas #5933
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |