Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Morkų ir ryžių sriuba
Gaminimas
Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min. pakepiname. Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min. paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos. Puodą nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, morkas su sultiniu supilame į kitą indą ir sutriname plakikliu. Morkų tyrę supilame atgal į išplautą puodą, įmaišome išvirtus ryžius, po to supilame pieną. Pasūdome. Sriubą pakaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Įmušame kiaušinius, pakaitiname apie 8 min., kol kiaušinius galima išgriebti šaukštu į kiekvieną paruoštą pašildytą sriubos lėkštę šaukštu išgriebiame kiaušinius ir užpilame juos sriuba. Apibarstome sukapotais žalių svogūnų laiškais, uždedame suplaktos grietinės arba grietinėlės ir tuoj pat tiekiame kiaušinius, išėmę iš šaldytuvo, 1 val. palaikome kambario temperatūroje. Pastabos: kiaušiniai ilgiau stingsta sriuboje. Prie sriubos tinka skrudinta arba rupi duona.
Ingredientai
- Cukrus:1 šaukštelis
- Druska:pagal skonį
- Grietinė:150 ml (arba plakta grietinėlė)
- Kiaušiniai:4 vnt. (kambario temperatūros)
- Malti juodieji pipirai:pagal skonį
- Morkos:750 g.
- Pienas:150 ml
- Ryžiai:75 g. (virti)
- Sviestas:25 g.
- Svogūnų laiškai:1-2 šaukštai
- Vištienos sultinys:600 ml
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |