Pertrinta bulvių sriuba

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Svogūnas smulkiai supjaustomas, pakepinamas su sviestu, sudedamas į supjaustytas bulves, užpilama sultiniu arba pienu su vandeniu ir verdama uždengus, kol daržovės suminkštėja. Baigiant virti, sudedami pakepinti, atskiesti miltai, pasūdoma ir išmaišoma. Paskui pertrinama pro sietą, atskiedžiama iki reikiamo tirštumo likusiu sultiniu (arba pienu su vandeniu), užvirinama, sudedamas sviestas, užbalinama grietinėle, suplakta su kiaušinių tryniais, ir išmaišoma.

Pyragui (batonui) nupjauti plutas, supjaustyti kubeliais, apšlakstyti sviestu ir padžiovinti orkaitėje.

Patiekiant sriubą apibarstyti petražolėmis. Atskirai patiekti skrebučius.

Ingredientai

  • Bulvės:6-7 vnt.
  • Druska:pagal skonį
  • Grietinėlė:0,5 stiklinės
  • Miltai:2 šaukštai
  • Petražolės:pagal skonį
  • Pyragas:200 g.
  • Sultinys:1 1/4 l.
  • Sviestas:2 šaukštai
  • Svogūnas:1 vnt.
  • tryniai:2 vnt.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?