Pertrinta bulvių sriuba
Gaminimas
Porai supjaustomi ir pakepinami su riebalais. Bulvės supjaustomos, užpilamos sultiniu, sudedami porai ir uždengus šutinama. Sultinys turi būti išvirtas su prieskoninėmis daržovėmis, kad būtų kvapus. Į jį sudedami pakepinti miltai, užvirinama, sudedama iššutintos pertrintos bulvės ir 15-20 minučių pavirinama nugraibant putas. Prieš baigiant virti pasūdoma. Paskiau sriuba įstatoma į didesnį indą su karštu vandeniu, užbalinama kiaušiniu ir pienu, įdedamas sviesto gabalėlis ir išmaišoma.
Patiekiant valgyti, į lėkštę galima dėti pakepintų porų arba riešutėliais supjaustytų atskirtai išvirtų bulvių (iš to paties recepte nurodyto kiekio) ir užbarstyti nuplikytais petražolių lapeliais. Atskirai galima paduoti ir skrebučius. Skrebučiams pyragas supjaustomas 1 cm kubeliais, aplaistomas sviestu ir padžiovinama orkaitėje.
Ingredientai
Receptas #5950

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |