Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Pertrinta šparagų šaltsriubė
Gaminimas
Nuvalykite šparagus, lupenas ir nuopjovas virkite ¾ l vandens, 10 min. Nuovirą perkoškite. Šparagų viršūnėles nupjaukite (-3 cm), 5 min. virkite nuovire, po to išgriebkite. Likusius šparagus smulkiai supjaustykite. Šparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 1/8 l grietinėlės supilkite į nuovirą ir virkite 30 min. Pertrinkite per sietelį, atvėsinkite. Pertrintą sriubą suplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis ir pasūdykite. Gerai suplakite su 1/8 l grietinėlės, pusę masės sukrėskite į sriubą ir išmaišykite. Šaltą sriubą patiekite su šparagų viršūnėlėmis, papuoškite plakta grietinėle ir svogūnų laiškais. Tai gardi, šalta ir tiršta sriuba, kuria galima mėgautis šiltą vasaros dieną. Labai svarbu, kad šaltsriubė būtų atvėsinta uždengtame inde. Taip šparagų skoniui nepakenks joks pašalinis kvapas.
Ingredientai
- Baltas vynas:2 šaukštai
- Citrinų sultys:1 pakelis
- Druska:pagal skonį
- Grietinėlė:250 ml
- Jogurtas:80 g. (be priedų)
- Šparaginės pupelės:500 g.
- Sviestas:40 g.
- Svogūnų laiškai:5 vnt.
Receptas #4787
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |