Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Pieniška kruopų sriuba
Aprašymas
Pieniškos įvairių kruopų sriubos.
Gaminimas
Vietoj manų kruopų galima dėti 35 g. ryžių arba perlinių kruopų, 40 g. miežinių kruopų arba sorų.
Ryžiai apverdami verdančiame vandenyje 5-6 min., o soros - 2-3 min. ir išpilami ant rėčio. Vandeniui nubėgus, kruopos supilamos į verdantį pieną ir verdamos 25-30 min.
Perlinės kruopos užpilamos verdančiu vandeniu (3 l vandens kilogramui kruopų) ir verdamos uždengtame puode ant viryklos krašto 40-45 min., vėliau supilamos į verdantį pieną ir verdamos dar 20-30 min.
Manų kruopos beriamos tiesiog į maišomą verdantį pieną su vandeniu ir verdamos 15-20 min.
Miežinės kruopos beriamos tiesiog į verdantį pieną su vandeniu ir verdamos 25-30 min.
Baigiant virti sriubos pasūdomos, įdedama cukraus pagal skonį ir patiekiant - sviesto.
Ingredientai
Receptas #6137
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |