Greitoji paieška

Raugintų kopūstų sriuba

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(2 žvaigždutės; balsavo: 8)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugraibome. Kai sultinyje mėsa išverda, ją išimame, sultinį pasūdome. Išvirusį sultinį paliekame nusistovėti, po to perkošiame. Raugintus kopūstus nuspaudžiame ir sudedame į kitą puodą. Įpilame truputį riebaus sultinio arba vandens su trupučio sviesto ir troškiname 1-1,5 val. Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas ir svogūnus riebaluose apkepiname ir sudedame į kopūstus. Supilame pomidorų tyrę ir kopūstus patroškiname dar 0,5val. Po to juos perdedame į išvirusį sultinį ir paverdame 30min. Baigiant virti, įdedame laurų lapų, kvapniųjų pipirų žirnelių, sudedame riebaluose pakepintus miltus, užverdame, pasūdome, jeigu reikia, įberiame cukraus. Tiekdami į stalą, į sriubą įdedame gabaliukais pjaustytos mėsos, pabarstome susmulkintais žalumynais, pagardiname grietine. Pastabos: Troškindami raugintus kopūstus, juos pagardiname rūkytų lašinukų odele, rūkytos šoninės ar kumpio gabaliuku.

Ingredientai

  • Cukrus:1 šaukštas
  • Druska:pagal skonį
  • Grietinė:100 g.
  • Kvapniųjų pipirų žirneliai:4 vnt.
  • Lauro lapai:2 vnt.
  • Laurų lapai:1 vnt. (sultiniui)
  • Mėsa:1 kg. (su kaulu, sultiniui)
  • Miltai:2 šaukštai
  • Morkos:3 vnt. (1 vnt. sultiniui)
  • Petražolės šaknys:truputį (sultiniui)
  • Pipirų žirneliai:pagal skonį (sultiniui)
  • Pomidorų tyrė:100 g.
  • Porai:gabalėlis (sultiniui)
  • Riebalai:50 g.
  • Saliero gumbas:pagal skonį (sultiniui)
  • Svogūnai:3 vnt. (1 vnt. sultiniui)
  • Vanduo:3 l (sultiniui)
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

aura
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

neblogai, gal ir skaniai

andrius
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

.. truputi savo minciu pridejau, gavosi super :)

andrius
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Jei jau rasot ingredientus gal vertetu parasyti ir raugintu kopustu kieki reikalinga sriubai isvirti :)

nijole
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

pamenu mano kaimynas ateidavo pavalgyti kopustienes, nes nuo jo zmonos kuri kopust isvirdavo per puse val.skaudedavo skrandis kopustiene as verdu 2,5 val bet dedu tik smulkiai supjaustyta dideli svoguna ir cukraus.Su karka skaniausi.Lengviausiai verdama sriuba.

vaikai
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

jei per ilgas gamybos procesas, marš į mcdokus ten laaaaabai greit

Andrius
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Raugintu kopustu sriuba visuomet ilgai yra gaminama, kadangi rugstyje tiek patys kopustai, tiek kitos darzoves verda ilgiau. :) Be to galima is anksto pradet gamint. Pora valandu gamybos procesas raugintiems kopustams tikrai nera ilgas, be to svarbiausia skonis ar ne? Man ir mano zmonai labai patiko

kopuste
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

ilgai gaminama galima per ta laika is bado numirti

ela
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

per ilgas gamybos procesas

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?