Šaltibarščiai
Gaminimas
Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus. Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome. Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valandą palaikome šaldytuve. Valgome su karštomis virtomis bulvėmis. Pastabos: Nėra idealaus šaltibarščių recepto - ši sriuba visada atspindi jos ruošėjo skonį. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, atskiedžiame virintu vandeniu, šaltu pienu, grietinėle. Kefyrą galime sumaišyti su grietine arba jogurtu. Jeigu šaltibarščius darome iš šviežiai išvirtų burokėlių, juos supjaustome labai plonais šiaudeliais, apibarstome druska ir truputį palaikome.
Ingredientai
- Agurkai:1-2 vnt.
- Druska:pagal skonį
- Kefyras:2 l (neriebaus arba rūgpienis)
- Kiaušiniai:2 vnt. (kietai virti)
- Marinuoti burokėliai:1/2 l (arba šviežiai virti)
- Svogūnų laiškai:žiupsnelis

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Aciu uz ta recepta, man idomu, kadangi gyvenu Argentinoje, ir mano tevu namuose ja valgydavome, ir buvo skanu.
Naujausi receptai
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |
Prieš 8 m. |
Svečias |