sibirietiški barštukai
Aprašymas
tiesiog tobuli barščiai ;)
Gaminimas
Į verdantį vandenį įdedu visa gabalą mėsos (jai išvirus, supjaustytą sudedu į sultinį, arba atidedu kitam patiekalui), arba sudedu maltos mėsos kukuliukus (galkutes, frikadielkas).
Kol verda sultinys, į aliejuje apkepusius kubeliais pjaustytus svogūnus sudedu burokine tarka sutarkuotus 1/2 saliero gumbo, žalius burokėlius ir morką. Priklausomai nuo kiekio, kepu nuo 5 iki 15 min. pastoviai maišydama. Kai iškepa, sudedu į verdantį puodą, vėliau įdedu kubeliais supjaustytų bulvių.
Kai bulvės paverda kokias 5 minutes, pradedu krauti prieskonius, kokius po ranka randu - dažniausiai "santa maria" Persiladą ir Aštrius mėsos prieskonius, pasūdau. Dar įdedu pomidorų padažo, arbatinį šaukštelį cukraus, ir citrinos sulčių (arba balzamico acto šlakelį).
Kai pajaučiu, kad skonis darosi panašus i dievišką - puodą uždengiu, palieku dar kokiai 15 minučių virti. Išjungus viryklę įtarkuoju 1 skiltelę česnako ir po gerų 5 min. maitinu šeimą.
P.s. galima įdėti susmulkintų medžiotojų dešrelių - tada ir aromatas svaiginantis pasidaro.
Ingredientai
- Bulvės:3 vnt.
- Burokėliai:3 vnt.
- česnako skiltelė:1 vnt.
- Citrinos sultys:šaukštas
- Cukrus:šaukštelis
- Druska:2 šaukšteliai
- kiauienos sprandinė arba maltos mėsos kukulaičiams:1 kg.
- Morkos:1 vnt. (didesnė)
- Pomidorų padažas:3 šaukštai
- Prieskoniai:pagal skonį
- Saliero gumbas:0,5 vnt
- Svogūnai:1 vnt.
- Vanduo:2 l
Receptas #8267

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |