Greitoji paieška

sibirietiški barštukai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 50 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 1)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

tiesiog tobuli barščiai ;)

Gaminimas

Į verdantį vandenį įdedu visa gabalą mėsos (jai išvirus, supjaustytą sudedu į sultinį, arba atidedu kitam patiekalui), arba sudedu maltos mėsos kukuliukus (galkutes, frikadielkas).

Kol verda sultinys, į aliejuje apkepusius kubeliais pjaustytus svogūnus sudedu burokine tarka sutarkuotus 1/2 saliero gumbo, žalius burokėlius ir morką. Priklausomai nuo kiekio, kepu nuo 5 iki 15 min. pastoviai maišydama. Kai iškepa, sudedu į verdantį puodą, vėliau įdedu kubeliais supjaustytų bulvių.

Kai bulvės paverda kokias 5 minutes, pradedu krauti prieskonius, kokius po ranka randu - dažniausiai "santa maria" Persiladą ir Aštrius mėsos prieskonius, pasūdau. Dar įdedu pomidorų padažo, arbatinį šaukštelį cukraus, ir citrinos sulčių (arba balzamico acto šlakelį).

Kai pajaučiu, kad skonis darosi panašus i dievišką - puodą uždengiu, palieku dar kokiai 15 minučių virti. Išjungus viryklę įtarkuoju 1 skiltelę česnako ir po gerų 5 min. maitinu šeimą.

P.s. galima įdėti susmulkintų medžiotojų dešrelių - tada ir aromatas svaiginantis pasidaro.

Ingredientai

  • Bulvės:3 vnt.
  • Burokėliai:3 vnt.
  • česnako skiltelė:1 vnt.
  • Citrinos sultys:šaukštas
  • Cukrus:šaukštelis
  • Druska:2 šaukšteliai
  • kiauienos sprandinė arba maltos mėsos kukulaičiams:1 kg.
  • Morkos:1 vnt. (didesnė)
  • Pomidorų padažas:3 šaukštai
  • Prieskoniai:pagal skonį
  • Saliero gumbas:0,5 vnt
  • Svogūnai:1 vnt.
  • Vanduo:2 l
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?