Greitoji paieška

Topinambų sriuba

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 10 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 2)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Didelėje gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname ant nestiprios ugnies 5 min., kol suminkštėja ir truputį pagelsta. Sudedame nuluptus ir supjaustytus topinambus, supilame pieną, sultinį, pasūdome, įberiame pipirų. Užviriname, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 30 min., kol žieminės bulvės suminkštėja. Atvėsiname, po to pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu plakikliu. Sriubą vėl pašildome ant nestiprios ugnies, įberiame prieskonių, pilame į pašildytas lėkštes, pašlakstome grietine, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą. Tiekiame su baltos duonos skrebučiais. Pastabos: nuplikytus topinambus lengviau nulupti. Topinambų galime nelupti - prieš kepdami gerai nuplauname. Palikta žievele suteikia pikantišką riešutu skoni.

Ingredientai

  • Bulvės:1 kg. (žieminės)
  • Druska:pagal skonį
  • Malti pipirai:pagal skonį
  • Petražolės:1 šaukštas (susmulkintos)
  • Pienas:600 ml
  • Sviestas:15 g. (arba margarinas)
  • Svogūnai:2 vnt.
  • Topinambai:3-4 vnt.
  • Vištienos sultinys:425 ml
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

VGV
Prieš 7 m.
Grupė:
Įvertino:

Virsiu rytoj,turiu topinambų

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 4 m.
Svečias
Prieš 4 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 4 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 4 m.
Svečias
Prieš 4 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?