Vištienos sultinys su virtinukais, įdarytais jautiena

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

1. Į puodą sudedame nuplautą vištieną su kaulais, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname. Po to nudengiame, nugriebiame putas, sudedame pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir verdame ant mažos ugnies 1,5-2val., kol mėsa pasidaro minkšta. Išvirtą sultinį perkošiame. Vištieną išgriebiame ir atidedame (iš vištienos galime pagaminti atskirą patiekalą - mėsą ištroškinti, paruošti salotas ir t.t.) 2. Virtinukams skirtą mėsą sumalame, sudedame nuluptą, smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame pipirų, mairūnų, įpilame truputį sultinio, pasūdome ir gerai išmaišome. Iš miltų, kiaušinio ir 1/4 stiklinės vandens užminkome nekietą tešlą, plonai iškočiojame, dedame paruoštos maltos mėsos gabaliukus ir su apvalia forma arba rankomis darome virtinukus 3. Vištienos sultinį užviriname, sudedame virtinukus ir verdame, kol virtinukai iškyla į paviršių. Jeigu norime, kad sultinys būtų skaidrus, virtinukus verdame atskirai pasūdytame vandenyje, po to išgriebiame ir užpilame karštu vandeniu. Tiekdami į stalą, sriubą apibarstome petražolių lapeliais.

Ingredientai

  • Druska:pagal skonį (virtinukams)
  • Kiaušiniai:1 vnt. (virtinukams)
  • Kvapniųjų pipirų grūdeliai:pagal skonį (sultiniui)
  • Mairūnai:žiupsnelis (susmulkintu džiovintų arba žalių, virtinukams)
  • Malta jautiena:400 g. (virtinukams)
  • Malti pipirai:pagal skonį (virtinukams)
  • Miltai:2 stiklinės (virtinukams)
  • Morkos:1 vnt. (sultiniui)
  • Petražolės:žiupsnelis (sultiniui)
  • Petražolių šaknys:1 vnt. (sultiniui)
  • Svogūnai:2 vnt. (1 sultiniui, 1 virtinukams)
  • Vanduo:3 l (sultiniui)
  • Vištiena:1 kg. (sultiniui)
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?