Liežuvio drebučiai
Gaminimas
Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai. 1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu. Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina. Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių. Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti. Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio. Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio. 2-3 val. drebučius laikome šaltai. Patiekiame su krienų ar majonezo padažais.
Ingredientai
- Kiaulių liežuviai:4 vnt. (tinka ir veršelių)
- Kiaušiniai:10 vnt. (virtų)
- Krienai:2 šaukštai
- Pipirai:pagal skonį
- Sultinys:1 l (nuo liežuvių virimo)
- Svogūnų laiškai:truputį
- Želatina:2,5 šaukšto

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |