Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Maltos mėsos kotletukai su siurprizu
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220С. Į skardą įklokite foliją ir ištepkite ją aliejumi. Dideliame dubenyje sumaišykite maltas mėsas. Į kitą dubenį sudėkite pusę maltų džiūvėsėlių, užpilkite pienu ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, įtarkuokite obuolį ir viską gerai sumaišykite. Sudėkite petražolės, krapus ir pipirus. Druską ir juoduosius pipirus dėkite pagal skonį. Į maltą mėsą sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite. Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką. Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipdykite. Likusiuose džiūvėsėliuose išvoliokite ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro. Orkaitėje kepkite 30min. Vėliau sumažinkite temperatūrą iki 190С ir kepkite dar 10 min.
Ingredientai
- Citrinų žievelės:1 citrinos (tarkuota)
- Džiovintos juodosios slyvos:1 stiklinė (įdarui)
- Krapai:1/2 šaukštelio (susmulkinti)
- Kvapieji pipirai:1/2 šaukštelio
- Malta kalakutiena:225 g.
- Malta kiauliena:225 g.
- Marinuoti agurkai:100 g. (maži, įdarui)
- Obuoliai:1/2 vnt. (nulupto, be sėklų)
- Petražolės:1 šaukštelis (susmulkintos)
- Pienas:3 šaukštai
- Pomidorai:75 g. (maži, įdarui)
- Svogūnai:1 vnt. (nedidelis, sutarkuotas)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |