Lengvas, greitai paruošiamas patiekalas. Skanaus 😉
Apkepai
Bulvių ir žiedinių kopūstų apkepas
0 commentsVarškės apkepas
6 commentsTradicinis varškės apkepas, kuriam jau turbūt “n” metų. Iš mano močiutės receptų serijos 😉 Apkepas patiekiamas užpiltas saldžiu padažu arba grietine.
Varškės apkepas
84 commentsŽuvies apkepas su pievagrybiais
0 commentsŽuvies filė supjaustoma, patroškinama su svogūnu, morkomis ir baltuoju vynu, tada kepama orkaitėje. Padažas pagardintas pievagrybiais, grietine, kiaušinių tryniais ir sūriu, apibarstyta petražolėmis.
Žuvies apkepas
0 commentsŽuvį nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Ant jos suberti smulkiai pjaustytą česnaką, daug kario prieskonių viską gerai išmaišyti ir palikti 30min. Gilią skardą iškloti tarkuotomis morkomis, ant jų dėti sluoksnį supjaustyto svogūno. Sudėti žuvį ant jos užberti sutarkuotą sūrį, užpilti majonezo ir pabarstyti žalumynais, kepti apie 40min.
Apkepas su sardinėmis
0 commentsApkepas su sardinėmis – vidutinio sudėtingumo patiekalas, pagamintas iš sūdytų sardinių, bulvių, sviesto, kiaušinių, grietinės, džiūvesėlių, miltų, svogūnų ir juodųjų pipirų. Gaminamos karštai orkaitėje, patiekiamos su žalumynais.