Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Žagarėliai
Aprašymas
Senas, visiems įprastų žagarėlių receptas. Trapūs žagarėliai - skanumynas kurį įvertins ir didelis ir mažas.
Gaminimas
Žagarėliai - trapūs sausainiai, virti riebaluose. Geriausia juos virti kiaulės taukuose, tačiau galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų.
Pagrindiniai produktai žagarėliams yra miltai, kiaušiniai ir grietinė. Viskas kas nurodyta recepte, suminkoma, (naudojame 1 kiaušinį, o iš likusių dviejų imame tik trynius) ir ant lentelės padėta tešla mušama kočėlu lankstant į vidų, kol joje atsiranda pūslelės.
Paliekame šaldytuve 1-2 valandoms, kad sustingtų. Prieš verdant tešla iškočiojama 2 mm storio lakštais, supjaustoma 10-15 cm., ilgio, 2-3 cm., pločio, kaspinėliais. Per vidurį įpjauname ir perneriame kilpute.
Taukus užviriname plačiame, neaukštame puode. Kad virdami žagarėliai neprisigertų riebalų, į užvirintus taukus (nukėlus puodą nuo ugnies) įpilamas šaukštas degtinės arba įmetami 2-3 griežinėliai žalių bulvių (taukai pradeda smarkiai virti).
Žagarėlius galima dėti tik į verdančius taukus. Jei įmestas žagarėlis iškyla į viršų ir čirška, tuomet taukai tinkamai įkaitę.
Kuomet verdant parausta viena žagarėlių pusė, šakutėmis juos apverčiame ir baigiame virti,
Išvirti žagarėliai išgriebiami ant sietelio, kad nubėgtų riebalai, apibarstome cukraus pudra ir vanile.
Skanaus!
Ingredientai
Receptas #5908
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
O tai kam sviestas reikalingas?? Aprasomame procese nemaciau jo panaudojimo.....
koks sutapimas tik iejau i sita puslapi ir pirmoj eilej man pasirode sis receptas.nes katik paigiau juos daryti koks skanumelis
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |