Greitoji paieška

Žagarėliai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(4 žvaigždutės; balsavo: 6)
28 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Senas, visiems įprastų žagarėlių receptas. Trapūs žagarėliai - skanumynas kurį įvertins ir didelis ir mažas.

Gaminimas

Žagarėliai - trapūs sausainiai, virti riebaluose. Geriausia juos virti kiaulės taukuose, tačiau galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų.

Pagrindiniai produktai žagarėliams yra miltai, kiaušiniai ir grietinė. Viskas kas nurodyta recepte, suminkoma, (naudojame 1 kiaušinį, o iš likusių dviejų imame tik trynius) ir ant lentelės padėta tešla mušama kočėlu lankstant į vidų, kol joje atsiranda pūslelės.

Paliekame šaldytuve 1-2 valandoms, kad sustingtų. Prieš verdant tešla iškočiojama 2 mm storio lakštais, supjaustoma 10-15 cm., ilgio, 2-3 cm., pločio, kaspinėliais. Per vidurį įpjauname ir perneriame kilpute.

Taukus užviriname plačiame, neaukštame puode. Kad virdami žagarėliai neprisigertų riebalų, į užvirintus taukus (nukėlus puodą nuo ugnies) įpilamas šaukštas degtinės arba įmetami 2-3 griežinėliai žalių bulvių (taukai pradeda smarkiai virti).

Žagarėlius galima dėti tik į verdančius taukus. Jei įmestas žagarėlis iškyla į viršų ir čirška, tuomet taukai tinkamai įkaitę.

Kuomet verdant parausta viena žagarėlių pusė, šakutėmis juos apverčiame ir baigiame virti,

Išvirti žagarėliai išgriebiami ant sietelio, kad nubėgtų riebalai, apibarstome cukraus pudra ir vanile.

Skanaus!

Ingredientai

  • Cukrus:15 g.
  • Grietinė:1/2 stiklinės
  • Kiaušinis:3 vnt.
  • Miltai:250 g.
  • Riebalai:500 ml.
  • Romas:1 šaukštelis
  • Sviestas:50 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Sigita
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

O tai kam sviestas reikalingas?? Aprasomame procese nemaciau jo panaudojimo.....

valeria
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

koks sutapimas tik iejau i sita puslapi ir pirmoj eilej man pasirode sis receptas.nes katik paigiau juos daryti koks skanumelis

Ona
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Va čia tai receptas! :) Priminėt. Reikės kada nors pamėgint pasigamint

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 5 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?