Greitoji paieška

Kmynų gira

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 39 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Kmynai nuplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir virinami uždengtame puode nuo užvirimo dar 30 min. Paskui skystis perkošiamas, suberiamas cukrus, sudedama plonais griežinėliais supjaustyta citrina ir, sunkai atvėsus iki 30 laipsnių, supilamos su cukrumi ištrintos mielės. Indas pridengiamas drobule ir gira rauginama 2-3 dienas šiltame kambaryje. Po to nugraibomos putos, gira perkošiama ir supilstoma į butelius. Gerai užkimšta ji laikoma rūsyje.

Girą galima gerti po 2-3 dienų.

Ingredientai

  • Citrina:1 vnt.
  • Cukrus:800 g.
  • Kmynai:300 g.
  • Mielės:20 g.
  • Vanduo:10 l.
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?