Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
"Baravykai"
Aprašymas
Kalėdinis kepinys - "baravykai". Nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Ypač skanūs, kol švieži.
Gaminimas
Medus, cukrus ir margarinas pakaitinami. Į praaušusį medų įmušami 2 kiaušiniai ir, subėrus prieskonius, kepimo miltelius, miltus, viskas gerai išmaišoma. Iš tešlos suformuojama baravykų kepurėlės bei koteliai ir iškepama.
Kai kepurėlės ataušta, aštriu peiliu išskobiamos duobutės, o kotelių vienas galas pasmailinamas. Pavilgius kotelius į baltymą, užvožiamos kepurėlės.
Koteliai ir kepurėlių apačios patepami baltu (ištrinama baltymas, 100 g. miltinio cukraus ir truputis citrinos rūgšties), o viršus - šokoladiniu (šokolado plytelė išsukama su trupučiu pieno). Kotelių galiukai pavoliojami meduolio trupiniuose, kad atrodytų lyg žemėti.
Grybai išdžiovinami.
Ingredientai
- baltas glajus:200 g.
- Citrinos sultys:truputis
- Cukrus:200 g.
- Kepimo milteliai:5 g.
- Kiaušiniai:4 vnt.
- Margarinas:100 g.
- Medus:200 g.
- Miltai:500 g.
- Miltinis cukrus:100 g.
- Pienas:truputis
- Prieskoniai:1/2 šaukštelio
- Šokoladas:1 plytelė
- šokoladinis glajus:150 g.
Receptas #6398
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |