Greitoji paieška

Vėjo tortukas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 3)
0 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Šventinė "Negriuko" versija :)

Gaminimas

Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir kakava, dėti miltus, gerai išmaišyti. Į grietinę suberti sodą, gerai išplakti, pilti į tešla ir vėl išmaišyti (galima dėti razinų). tešlą pilti į aliejumi ištepta forma ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepta pertepti uogiene, o viršų užpilti kremu - visus produktus maišant pavirti indelyje ant silpnos ugnies 5 - 8 minutes.

Kiaušinius ištrinti su dviem stiklinėm cukraus ir kakava, suberti miltus ir gerai išmaišyti.

Atskirame indelyje gerai išplakti grietinę su soda ir maišant supilti į tešlą.

Tešlą pilti į aliejumi pateptą torto formą ir kepti 180* karštumo orkaitėje apie pusantros valandos. Ar iškepė, patikrinti galima įsmeigus degtuką ar dantų krapštuką - jei degtukas "apsivėlė" tešla, biskvitas dar neiškepė!

Kol biskvitas aušta, išverdamas šokoladinis glaistas - likusį cukrų, sviestą, vandenį ir kakavą sudėti į nedidelį puodą ir ant silpnos ugnies virti ~ 8 minutes.

Atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 blynus, pertepti uogiene ir vėl sudėti vieną ant kito.

Tortuką apipilti kiek atvėsusiu glaistu (per karštas glaistas paprasčiausiai nubėgs nuo tortuko, o per daug atvėsęs - nepadengs jo) ir apibarstyti kuom tik širdelė geidžia - tinka ir saldainukai "Skittles", ir cukraus granules, ir guminukai :)

Skanaus!

Ingredientai

  • Cukrus:1/2 stiklinės
  • Grietinė:500 g.
  • juodųjų serbentų uogienė:2 stiklainiukai
  • Kakava:4 šaukštai
  • Kiaušiniai:4 vnt.
  • Miltai:12 šaukštų
  • Soda:šaukštelis
  • Sviestas:šaukštas
  • Vanduo:3 šaukštai
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 5 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?