Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
„Trapūs rageliai su grietinės- braškių kremu“
Aprašymas
Trapūs rageliai šventei ar šiaip paskanauti :)
Gaminimas
Ragelių kepimas:
Pirmiausia iš tvirtos aliuminės folijos iškerpame 11*22 cm dydžio stačiakampius ir juos susukame į tūteles.
Sluoksniuotą tešlą iškočiojame į 3 mm storio lakštą. Tešlą supjaustome 1 cm pločio juostelėmis. Tada jas vyniojame ant folijos tūtelių taip, kad tešlos kraštai truputį uždengtų vienas kitą. Kai susukame vieną juostelę, jos galą patepame plaktu kiaušiniu ir pridėję kitą juostelę vyniojame toliau, kol uždengiame visą tūtelę.
Visą ragelio paviršių ištepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome stambiu cukrumi. Paruoštus kepimui ragelius dedame į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu, juostelių siūlėmis į apačią.
Kepame 20 min 200 laipsnių Celsijaus temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje – 3 padala).
Iškepusius ragelius ataušiname ir atsargiai ištraukiame foliją.
Įdaro gaminimas:
Želatiną užpilame vandeniu ir 20 min brinkiname. Želatiną nusunkę ištirpiname, indą su ja įstatę į karto vandens vonelę.
Uogas pertriname per sietelį. Gautą tyrę sumaišome su želatina. Kai pradės stingti, atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinę. Galiausiai kremą dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Vėliau gautą kremą sukrečiame į konditerinį švirkštą (jei neturite, galima tiesiog mažu šaukšteliu) ir užpildome ragelių vidų.
Galiausiai pyragaičių galus panardiname ištirpinto šokolado glajuje ir padedame apdžiūti. Skanaus.
Ingredientai
- Braškės:200 g
- Cukrus:80 g
- Grietinės:250 g
- Kiaušiniai:1 vnt.
- konditerinis šokoladas:100 g
- Sluoksniuota tešla:900 g
- Želatina:3 šaukšteliai
Receptas #8268

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |