Paruošiamas per: 6 val. 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Gardus daržovių ir mėsos sultinys. Receptas litrui sultinio.
Vietoj salierų galima dėti petražolių.
Įvairios mėsos (ir paukštienos) kaulai smulkiai sukapojami, dedami ant sausos keptuvės ir kepami orkaitėje, kol pasidaro rudos spalvos. 20-30 min. prieš baigiant kepti sudedamos stambiai pjaustytos prieskoninės daržovės.
Po to apkepti kaulai sudedami į katilą, užpilami šaltu vandeniu (2,5-3 l vandens 1 kg. kaulų) ir verdami ant mažos ugnies, nugraibant putas ir riebalus, 6-8 valandas. Baigiant virti sultinys pasūdomas, sudedamos gerai nuplautos smulkios prieskoninių daržovių šaknelės ir jų žalumynai. Išvirtas sultinys perkošiamas. Jis turi būti kvapus, stiprus, tamsiai rausvas. Vartojamas raudoniesiems padažams.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |