Paruošiamas per: 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Vaisiai (obuoliai, kriaušės ar kt.) nuplaunami, nulupami ir , išėmus sėklalizdžius, laikomi parūgštintame vandenyje, kad nepajuoduotų. Luobelės ir sėklalizdžiai užpilami šaltu vandeniu ir verdami, kol suminkštėja, paskui perkošiami.
Vaisiai supjaustomi griežinėliais arba skiltelėmis, užpilami vaisių atliekų nuoviru, įdedama gvazdikėlis, cinamono, cukraus ir verdama ant mažos ugnies, kol vaisiai suminkštėja. Baigiant virti, supilamas šaltu virintu vandeniu atskiestas krakmolas ir užvirinama. Įberiama citrinos rūgšties ir sriuba atšaldoma.
Atskirai išverdami ryžiai arba makaronai, perplaunami virintu vandeniu, atšaldomi ir sudedami į sriubą.
Prieš valgant, užbalinama grietine arba grietinėle.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |