Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Aguonų pyragas su baltymų kremu
Gaminimas
Miltai su 300 g sviesto gerai sukapojami, įmušami 5 tryniai, suberiama 200 g miltinio cukraus bei citrinos žievelė ir pašlakstoma citrinos sultimis. Išminkyta tešla įvyniojama į sudrėkintą marlę, laikoma šaltai.
Aguonų įdaras.Įdarui nuplikytos ir išdžiovintos aguonos kelis kartus sumalamos mėsmale, pridedama 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 40 g. sviesto ir prieskonių.Viskas gerai ištrinama. Kad įdaras būtų puresnis, kiaušinių baltymai išplakami. Be to, į jį galima pridėti maltų riešutų ar razinų.
Baltymų kremas. Jam skirti trijų kiaušinių gerai atšaldyti baltymai išplakami iki standžių putų. Baigiant plakti, per 2 - 3 kartus suberiama 200 g. miltinio cukraus, citrinos žievelė, įspaudžiama citrinos sulčių.
Atšaldyta tešla iškočiojama 1 cm. storio sluoksniu ir perkeliama į apvalią ar kitokią kepimo formą, užlenkiant kraštus. Į vidų sukrečiamas aguonų įdaras, ir pyragas iškepamas. Tada pyragas apdedamas baltymų kremu ir dar trumpam statomas į orkaitę, kad kremas pagelstų.
Pyrago viršų galima apibarstyti kokoso drožlėmis, šokolado gabaliukais ar kitais pagardais.
Ingredientai
- Aguonos:300 g.
- Citrinos sultys:truputis
- Citrinos žievelė:truputis
- Cukrus:100 g.
- Kiaušiniai:10 vnt.
- Miltai:500 g.
- Miltinis cukrus:400 g.
- Prieskoniai:truputis
- Sviestas:340 g.
Receptas #6218

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |