Margas keksas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 10 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 2)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Gardus keksas, kuris gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas. Labai skanu su pienu ar kakava.

Gaminimas

Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant į jį įmušama po kiaušinio trynį, beriama po šaukštą miltų, sumaišytų su kėlimo milteliai, ir cukrus. Viskas gerai maišoma, sukama, kol sudedami visi produktai. Paskiausiai suberiami riešutai.

Tešla padalijama pusiau. Į vieną pusę įmaišoma kakavos miltelių, sumaišytų su pienu ir kapotais riešutais. Į kitą pusę - tarkuota citrinos žievelė. Į formą pakaitomis dedama po šaukštą baltos ir tamsios tešlos, ir keksas kepamas.

Iškepęs apsijojamas miltiniu cukrumi.

Ingredientai

  • Citrinos žievelė:1 vnt.
  • Cukrus:1,2 stiklinės
  • Kakava:1,5 šaukšto
  • Kėlimo milteliai:3 g.
  • Kiaušiniai:6 vnt.
  • Migdolai:truputis
  • Miltai:2,5 stiklinės
  • Miltinis cukrus:1,5 šaukštelio
  • Pienas:truputis
  • Riešutai:2,5 šaukšto
  • Sviestas:200 g.
Žymės:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?