Vokiški pyragėliai
Aprašymas
Juodos ir baltos tešlos vokiški pyragėliai. Puikus pasirinkimas Kalėdoms, Naujiesiems ir kitoms Jums svarbioms šventėms :).
Gaminimas
Meiles sumaišyti su miltais ir supilti kauburiuku ant lentos; padaryti duobutę ir ten sudėti cukrų, kiaušinį, vanilę, romą ir trupučiuką druskos. Viską užpilti miltais ir minkyti, kol išeis gana tiršta košė. Tada sudėti mažais gabaliukais supjaustytą kietą sviestą.
Greitai išminkyti rankomis, įdėjus likusius miltus, kad pasidarytų vientisa masė.
Gautą tešlą padalyti į 2 lygias dalis. Vieną palikti baltą, į antrą sudėti pienu atskiestą ir pasaldintą kakavą. Gerai išminkyti. Jei reikia, palaikyti tešlą šaltoje vietoje, kad sukietėtų. Iš abiejų porcijų padaryti, kas patinka - kvadratėlius, trilapius ar spirales, ant baltos tešlos uždedant juodos tešlos sluoksnį arba 1 cm. storio vamzdžius. Juodos tešlos vamzdelį įvynioti į iškočiotą baltą tešlą, ir gautą cilindrą supjaustyti 1 cm. storio griežinėliais.
Kiekvieną pyragėlį pavolioti kiaušinio baltyme ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 10 - 15 min.
Ingredientai
- Cukraus pudra:15 g.
- Cukrus:150 g.
- Druska:truputis
- Kakava:25 g.
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Mielės:3 g.
- Miltai:250 g.
- Pienas:1 šaukštas
- Romas:1 šaukštas
- Sviestas:125 g.
- Vanilinis cukrus:1 pakelis
Receptas #6862

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |