Padažas makaronams "Bolognese"
Gaminimas
Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti. Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną. Svogūnus kepkite kol jie taps permatomi (apie 8-10 minučių). Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus. Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą. Sudėtą maltą mėsą kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį. Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos. Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą. Palikite troškintis apie 20 minučių. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite. Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios. Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų. Pieną supilkite likus 5-10 minučių iki patiekimo.
Ingredientai
- Alyvų aliejus:3 šaukštai
- Bekonas:100-120 g.
- Česnakai:4 skiltelės (susmulkintos)
- Druska:1 šaukštelis
- Jautienos sultinys:250-300 g.
- Juodieji pipirai:1/2 šaukštelio
- Konservuoti pomidorai:750-800 g.
- Malta mėsa:800-900 g. (kiauliena su jautiena)
- Morkos:1 vnt. (didelė, smulkiai supjaustyta)
- Muskatai:1/4 šaukštelio
- Pienas:1 puodelis
- Raudonėlis:1 šaukštelis
- Raudonieji pipirai:1/2 šaukštelio (gabaliukai)
- šalavijai:5 šaukšteliai (susmulkinto)
- Salierų stiebai:1 vnt. (smulkiai supjaustytas)
- Sausas baltas vynas:1 puodelis
- Sviestas:4 šaukštai (arba margarinas)
- Svogūnai:1 vnt. (smulkiai supjaustytas)

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |