Greitoji paieška

Dilgelių sriuba

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 15 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta. Baigiant troškinti, sudedame smulkiai supjaustytus žalių svogūnų laiškus. Į verdantį sultinį sudedame troškintas dilgėles, pakepintas daržoves ir verdame 20-25 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame supjaustytas rūgštynes, suberiame pipirų žirnelius, maltus baltuosius pipirus, maltus muskatus, gvazdikėlius, pasūdome, įpilame citrinų sulčių. Dilgėlių sriubą tiekiame su kietai virtais kiaušiniais, grietine ir žalumynais.

Ingredientai

  • Citrinų sultys:1-2 šaukštai
  • Dilgėlės:150 g.
  • Druska:pagal skonį
  • Grietinė:50 g.
  • Gvazdikėliai:2 vnt.
  • Kiaušiniai:2 vnt.
  • Lauro lapai:2 vnt.
  • Maltas muskatas:pagal skonį
  • Malti baltieji pipirai:pagal skonį
  • Mėsos sultinys:1 l (arba vanduo)
  • Miltai:1 šaukštas
  • Morkos:1 vnt.
  • Petražolių šaknys:1 vnt.
  • Pipirai:pagal skonį
  • Rugštynės:150 g.
  • Sviestas:2 šaukštai
  • Svogūnai:2 vnt.
  • Svogūnų laiškai:2 šaukštai
  • Žalumynai:1 šaukštas
  • Žirneliai:1 stiklinė
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?