Graikiška musaka
Aprašymas
Maltos mėsos ir daržovių apkepas. Ypač sotus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas.
Gaminimas
Padažas avienos faršui : keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir jame apkepkite supjaustytus svogūnus bei česnakus iki, kol švelniai parus. Tada sudėkite avienos faršą ir kepkite apie 4 min. Supilkite vyną, sudėkite konservuotus pomidorus su visomis sultimis, cinamono lazdelę ir raudonėlius. Ant mažos ugnies troškinkite apie 30-40 min.
Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Iš abiejų pusių apkeptus cukinijų griežinėlius sudėkite į kepimo indo dugną. Ant jų šiek tiek pabarstykite druskos ir pipirų. Taip sudėkite visus cukinijų griežinėlius, nepamiršdami kiekvieno sluoksnio pabarstyti šiek tiek druska ir pipirais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, po truputį berkite miltus, nuolatos maišydami. Kepkite apie 1 min. Tada supilkite pieną, užvirę pavirkite 10 min. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, druską bei pipirus ir išmaišykite padažą. Atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius. Dar kartą išmaišykite.
Iš avienos išimkite cinamono lazdelę. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Paruoštą faršą su daržovėmis šaukštu sudėkite ant cukinijų. Ant viršaus supilkite paruoštą miltų-sūrio padažą.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus:150 ml.
- avienos faršas:900 g.
- Baltas vynas:50 ml.
- Česnakas:3 skiltelės
- cinamono lazdelė:1 vnt.
- Cukinijos:3 vnt.
- Druska:pagal skonį
- Fermentinis sūris:50 g.
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Konservuoti pomidorai:400 g.
- Miltai:75 g.
- Pienas:600 ml.
- Pipirai:pagal skonį
- Raudonėliai:sauja
- Sviestas:75 g.
- Svogūnas:1 vnt.
Receptas #8238

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Pabandžiau... nerealiai skaniai išėjo. P.S. Šiek tiek leidau sau patobulinti receptą ir ant cukinijos plonais griežulėliais pripjausčiau bulvių.
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |