Greitoji paieška

Turkiškas vyniotinis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(1 žvaigždutės; balsavo: 1)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Turkiškas saldaus vyniotinio receptas. Puikus pasirinkimas Kalėdoms.

Gaminimas

Tešla: miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi (1 šaukštu) išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Paskui ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos ir išakija, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.

Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g. cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas tirpytu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm. pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min.

Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, pakelio vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir patiekiami.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?