Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Keptos smegenys
Aprašymas
Mūsų senolių receptas. Šiandien, tai gurmanų patiekalas. Skanaus!
Gaminimas
Smegenys mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje. Po 1-2 val. nuimamos plėvės, dedamos į keptuvę (viena eile), užpilamos šaltu vandeniu (1-1,5l su 30 g. 3% acto vienam kilogramui smegenų), pridedama pipirų (tiek maltų ir nemaltų), lauro lapelių, druskos, acto ir iš lengvo kaitinama, kol užverda. Tada indas uždengiamas ir verdama ant mažos ugnies 30 min. Ataušinama tose pačiose nuovirose. Actas padaro smegenis standesnes.
Atšalusios smegenys supjaustomos 1 cm storumo riekutėmis, apibarstomos druska, pipirais, apvoliojamos miltais ir kepamos įkaitintuose riebaluose, kol pagelsta.
Patiekiant valgyti, užpilama sviestu ir paduodama su keptomis bulvėmis arba bulvių tyre, apibarstyta krapais ar petražolėmis. Ant smegenų galima uždėti citrinos griežinėlį arba išspausti citrinos sulčių.
Ingredientai
Receptas #6080
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |