Keptos smegenys

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Mūsų senolių receptas. Šiandien, tai gurmanų patiekalas. Skanaus!

Gaminimas

Smegenys mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje. Po 1-2 val. nuimamos plėvės, dedamos į keptuvę (viena eile), užpilamos šaltu vandeniu (1-1,5l su 30 g. 3% acto vienam kilogramui smegenų), pridedama pipirų (tiek maltų ir nemaltų), lauro lapelių, druskos, acto ir iš lengvo kaitinama, kol užverda. Tada indas uždengiamas ir verdama ant mažos ugnies 30 min. Ataušinama tose pačiose nuovirose. Actas padaro smegenis standesnes.

Atšalusios smegenys supjaustomos 1 cm storumo riekutėmis, apibarstomos druska, pipirais, apvoliojamos miltais ir kepamos įkaitintuose riebaluose, kol pagelsta.

Patiekiant valgyti, užpilama sviestu ir paduodama su keptomis bulvėmis arba bulvių tyre, apibarstyta krapais ar petražolėmis. Ant smegenų galima uždėti citrinos griežinėlį arba išspausti citrinos sulčių.

Ingredientai

  • Actas:5 g.
  • Druska:pagal skonį
  • Lauro lapai:keletas
  • Margarinas:7 g.
  • Miltai:6 g.
  • Pipirai:pagal skonį
  • Prieskoninės daržovės:10 g.
  • smegenys:140 g.
  • Sviestas:10 g.
  • Žalumynai:apibarstymui
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?