Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Avienos šašlykas
Aprašymas
Avienos šašlykas turkiškai. (Chich-kebab)
Gaminimas
Avieną i 3 cm kubeliais (po 4 kubelius kiekvienam asmeniui). Išimti plėves, gyslas, riebalus. Mėsą sudėti į molinį dubenį, suberti perpjautus pusiau lauro lapus, trupintus čiobrelius, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus, supilti aliejų. Nedėti nei druskos, nei pipirų. Uždengti dangčiu ir palikti nakčiai. Sekančią dieną suverti ant iešmų mėsos gabaliukus pakaitomis su lauro lapais. Jei ant mėsos bus čiobrelių trupinėlių, palikti juos.
10 minučių pakaitinti grilį, sudėti iešmus. Kepti vieną pusę apie 5 minutes, po to šašlyką apsukti. Kepimo trukmė priklauso nuo to, ar norima valgyti kraujuojančią, ar gerai iškepusią mėsą. Kai mėsa iškepusi, pabarstyti druska ir pipirais, ir tuoj pat tiekti.
Šašlykui galima panaudoti pusę citrinos: jos sultimis suvilgoma mėsa, kad būtų skanesnė.
Ingredientai
Receptas #6338

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |